Co-ownersWij willen graag verder in ons fokprogramma, maar wij hebben momenteel 5 honden in huis en we willen alle honden wel voldoende tijd en aandacht kunnen bieden. Daarom zijn wij af en toe op zoek naar een gastgezin voor een reu of teef.


Wat houdt dat in?

In het kort: De hond is volledig van het gastgezin, maar wij lenen de hond af en toe. De stamboom staat op onze naam, zodat het wat makkelijker is om dekkingen en nestjes te doen. Er worden duidelijke afspraken gemaakt en er wordt met een contract gewerkt. Dit contract zullen we uitvoerig bespreken, zodat alles duidelijk is voor beide partijen.


In geval van een teefje betekent dit dat ik haar af en toe meeneem naar hondenshows. Ze is dan dus een aantal dagen bij mij. De shows vallen altijd in het weekend. Voor buitenlandse shows kan dit wat langer zijn. Ook komt het teefje 2 keer wat langer (zo'n 3mnd) bij ons wonen, om een nestje te hebben en op te voeden. Na 2 nesten wordt ze op jullie naam overgeschreven.


In geval van een reutje betekent dit ook dat ik hem af en toe meeneem naar hondenshows. Hij zal dan een paar dagen bij ons logeren, dit is altijd in het weekend. Ook een reutje zal soms naar een buitenlandse show gaan, wat dus wat langer kan duren. Daarnaast zal de reu beschikbaar staan voor dekkingen. Je bent de reu dan ook even kwijt, omdat we de dekking bij voorkeur bij ons thuis laten plaatsvinden.


Daarnaast zullen we soms het hondje een weekendje/dagje in huis nemen om te trainen voor shows.Wij zoeken iemand die in Friesland, Groningen of Drenthe woont en bij voorkeur ook interesse heeft in de show-/fokwereld.


Momenteel zijn wij op zoek naar een gastgezin voor een teefje.


Voor meer informatie kan je ons e-mailen. Ik e-mail ALTIJD terug, mocht je binnen een week geen antwoord hebben, dan kan het zijn dat mijn e-mail in de spam-folder zit.